top of page

Чергове засідання робочої групи!

18 березня 2021 р.

Image-empty-state.png

"19" березня в Запорізькій обласній державній адміністрації відбулося чергове засідання робочої групи...

❗19 березня в Запорізькій обласній державній адміністрації відбулося чергове засідання робочої групи. Сьогодні зустріч завершилась з такими результатами:

🔹 Запорізька обласна рада виступить замовником досліджень і прогнозувань ймовірних ризиків від планованої діяльності комбінату та гідрогеологічних вишукувань;

🔹 одностайним рішенням членів робочої групи було вирішено доручити проведення необхідних досліджень та прогнозувань фахівцям Українського гідрометеорологічного інституту ДСНС України Національної академії наук України під керуванням завідувача відділом радіаційного моніторингу природного середовища Олега Войцеховича.

ℹ Олег Вадимович - провідний спеціаліст у галузі радіоекологічних досліджень, член міжнародної групи МАГАТЕ CGULS, один із співкоординаторів регіонального проєкту МАГАТЕ (23 країни Європи) з питань удосконалення моніторингу природного середовища для цілей радіаційного захисту; брав участь у ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.

❗ 20.03.2021 року з робочим візитом науковець відвідає територію поблизу майбутнього кар’єру, аби поспілкуватися з місцевими мешканцями та визначитися з планом проведення робіт.

🔹 членами робочої групи
прийнято рекомендацію щодо продовження строків роботи групи до моменту отримання результатів запланованих досліджень.

bottom of page