top of page

Про визначення спеціалізованої організації яка проводитиме гідрологічні дослідження

11 березня 2021 р.

Image-empty-state.png

Представник ТОВ «БЗК» повідомив, що на 15 березня 2021 року запланований приїзд підрядної організації - геологи, які будуть проводити буріння свердловин

Про визначення спеціалізованої організації, яка проводитиме гідрологічні дослідження на місці майбутнього кар’єра, місця буріння свердловин та про строки виконання, сьогодні 12 березня в приміщенні Павлівської сільської ради говорили під час робочої зустрічі Павлівській сільський голова , представники ТОВ Біляївського збагачувального комбінату, ГО «Вольтерра» та депутати Павлівської сільської ради.
🔹Представник ТОВ «Біляївський збагачувальний комбінат» повідомив, що на 15 березня 2021 року запланований приїзд підрядної організації - геологи, які будуть проводити буріння свердловин. За сприятливих погодних умов організація приступить до виконання робіт вже на наступному тижні.
🔹За рекомендацією гідрогеологів першочергово потрібно виконувати буріння шести парних свердловин - одну глибиною до 15 метрів (перший водоносний горизонт), а іншу - до 55 метрів. У подальшому свердловини будуть облаштовані та взяті на баланс підприємства з метою подальшого обслуговування.
❗Проби води відбиратиме спеціалізована організація, яка має відповідні документи, допуски, сертифікати. Далі відібрані спеціалістами проби будуть направлені в Інститут громадського здоров'я ім. О. М. Марзєєва НАМН України і до Українського гідрометеорологічного інституту Національної академії наук України для проведення відповідних досліджень.
🔹Паралельно з водою відбиратимуться й проби корисної копалини - каоліну. Приблизний термін, який необхідний для проведення всебічних досліджень – два місяці.
❗Остаточне рішення щодо вибору підрядних організацій та інститутів для дослідів буде прийнято на черговому засіданні робочої групи при Запорізькій обласній державній адміністрації.

bottom of page