top of page

Робоча група при Запорізькій ОДА розглянула результати наукових досліджень по Біляївському родовищу

15 липня 2021 р.

Image-empty-state.png

Робоча група при Запорізькій ОДА, яка вивчає проблемні питання розробки кар'єру з видобутку каоліну на території Павлівської ОТГ на Вольнянщіне провела чергове засідання.

Сторони обговорили результати проведених досліджень двох наукових інститутів на предмет наявності будь-яких загроз в районі планової видобутку каоліну і безпеки розміщення кар'єра і комбінату.
Дослідження проводив відділ радіаційного моніторингу природного середовища Українського гідрометеорологічного інституту ГСЧС України та НАН України в рамках тристоронньої угоди між Запорізькою обласною радою, ТОВ "Біляївським збагачувальним комбінатом» і відділом радіаційного моніторингу природного середовища Українського гідрометеорологічного інституту під керівництвом Олега Войцеховича.

Крім того, окремі дослідження проводилися на замовлення організації «Вольтерра» відділом спеціальної металогенії ДУ «Інститут геохімії навколишнього середовища НАН України».

Всі матеріали доступні за посиланням:
www.061.ua/news/3156056/net-urovnej-kotorye-by-predstavlali-opasnost-rabocaa-gruppa-pri-zaporozskoj-oga-rassmotrela-rezultaty-naucnyh-issledovanij-po-belaevskomu-mestorozdeniu

bottom of page